Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!

Zanimljivi tekstovi

Mala postarija gospođa

Jednog lepog dana u Kanadsku nacionalnu banku, noseći torbu prepunu novca, uputila se jedna mala postarija gospođa. U banci je insistirala na tome, kako mora da razgovara s predsednikom banke, da bi otvorila svoj štedni račun, jer po njenim rečima, "to je puno novca!". Nakon niza zavrzlama, banka joj je konačno dozvolila prijem u kancelariji predsednika banke (klijent je uvek u pravu!).
Predsednik banke upita gospođu, koliko novca zapravo želi da položi. Ona je odgovorila "165,000 $" i sasula gotovinu iz svoje torbe na njegov sto. Predsednika je naravno zanimalo, odakle joj toliko gotovine, pa je priupita:
- "Vrlo sam iznenađen, što nosite toliko gotovine sa sobom. Gde ste zaradili sav taj novac?"
Gospođa odgovori:
- "Na opkladama."
- "Na opkladama? Kakve su to opklade??" upita predsednik.
Gospođa odgovori:
- "Pa, na primer, kladim se u 25,000 $ da su Vaša jaja kvadratna."
- "Ha, ha, ha", nasmejao se predsednik, "to je glupa opklada.
Gospođa će na to:
- "Znači, Vi biste prihvatili moju opkladu?"
- "Naravno", reče predsednik, "kladio bih se s Vama, da moja jaja nisu kvadratna!" Mala gospođa tada reče:
- "Dobro, ali budući da se radi o velikom iznosu novca, smem li sutra u 10:00 pre podne dovesti svog advokata kao svedoka?"
- "Naravno!" odgovorio je predsednik sigurno.
Te je noći predsednik bio vrlo nervozan, proveo je mnogo vremena pred ogledalom proveravajući svoja jaja, okrećući se stalno s leva na desno. Proveravao ih je sve dok nije bio potpuno siguran, da nema načina da njegova jaja budu kvadratna i da će sasvim dobiti opkladu.
Sledećeg jutra, tačno u 10:00 pre podne, u kancelariji predsednika Kanadske nacionalne banke pojavila se mala postarija gospođa sa svojim advokatom i ponovila svoju opkladu: "25,000 $ da Predsednik ima četvrtasta jaja!"
Predsednik se ponovo složio s opkladom, a postarija gospođa ga je zatražila da skine pantalone, kako bi svi mogli videti. Predsednik je jadikovao. Mala postarija gospođa je pristupila sasvim blizu njegovih jaja i priupitala ga, može li ih opipati.
- "No, u redu", reče predsednik, "25,000 $ je mnogo novca, pa tako pretpostavljam, da hoćete biti apsolutno sigurni."
U tom je trenutku primetio, kako je njen advokat počeo u tišini da lupa glavom o zid. Predsednik upita postariju gospođu:
- "Šta se, dođavola, događa s Vašim advokatom?"
Ona odgovori:
- "Ništa, osim što sam se s njim kladila u 50.000 $, da ću danas tačno u 10:00 pre podne, imati u svojim rukama jaja predsednika Kanadske nacionalne banke".
Reklame

zanimljivi tekstovi , zanimljivo , šaljivo , tekstovi , izreke , starija , lenjost , gospođa , šale , zapovest
Jednog lepog dana u Kanadsku nacionalnu banku, noseći torbu prepunu novca, uputila se jedna mala postarija gospođa. U banci je insistirala na tome, kako mora da razgovara s predsednikom banke, ...

чћшђж