Sorry, your browser does not support JavaScript!
Žao nam je, ali vaš internet pregledač ne podržava JavaScript!

Jagodina

Zoološki vrt

Srbija je od 10.jula 2006. godine bogatija za još jedan zoološki vrt, koji je smešten u srcu Pomoravlja, u Jagodini, 135 km južno od Beograda i 100 km severno od Niša (direktan izlazak na koridor 10 auto-puta). Isti se prostire na površini od 2.5 Ha. Vrt sadrži oko životinjskih vrsta i preko 150 eksponata, ne računajući 200 ptica. U najatraktivnije stanovnike vrsta spadaju tigrovi, lavovi, vukovi, leopardi, majmuni, zmije, zebre, kamile, antilope, kenguri, jeleni itd. Na raspolaganju Vam stoji ljubazno osoblje (vodiči) koji na ulazu dočekuju posetioce i vode ih u obilazak vrsta, pružajući objašnjenja o životinjama. Njihove usluge su besplatne.
Jedna od zanimljivosti je ta da je izgradnja vrta počela 3. aprila i trajala samo 70 dana, na terenu na kome se ranije nalazila obična ledina. Takođe,nijedno drvo nije isečeno za potrebe izgradnje objekata u kompleksu zoološki vrt. Danas je to prekrasan park sa puno zelenih površina, cveća koje se sezonski menja i klupa za posetioce, koji pruža utisak zelene oaze prijatne za odmor uređene po najvišim svetskim standardima.
Pored osnovne, vrt ima i nekoliko pratećih ponuda-suvenirnicu, butik, kafić u kome se možete osvežiti, salu za proslavu dečjih rođendana i klub “TIGAR“ u kome možete organizovati porodični ili poslovni ručak, kao i bilo koju vrstu proslave.
Zoološki vrt radi 365 dana u godini bez ozbzira na verski ili državni prauznik, odnosno, baš u tim danima praznika zoološki vrt u Jagodini je spreman da Vas i Vama drage osobe dočeka i ugosti.
Radno vreme je:
u letnjem periodu: 09.00 do 21.00
u zimskom periodu: 09.00 do 20.00
Tekst je preuzet sa zvanične prezentacije
SO Jagodina
Jagodina - Vesti - 1 Jagodina - Vesti - 2 Jagodina - Vesti - 3 Jagodina - Vesti - 4 Jagodina - Vesti - 5 Jagodina - Vesti - 6
Zvanična prezentacija Jagodine
www.jagodina.rs
Reklame

serbia , srbija , Jagodina , Grad Jagodina , Svetozarevo , Zoološki vrt , palma , akva park , zoo vrt , potok
Srbija je od 10.jula 2006. godine bogatija za još jedan zoološki vrt, koji je smešten u srcu Pomoravlja, u Jagodini, 135 km južno od Beograda i 100 km severno od Niša (direktan izlazak na koridor 10 auto-puta). Isti se prostire na površini od 2.5 Ha. Vrt sadrži oko životinjskih vrsta i preko 150 eksponata, ne računajući 200 ptica. ...

чћшђж